tisdag 28 oktober 2008

Julkänslor!

Som Fröde konstaterade nyss, så har jag definitivt fått julkänslor. (När Femp läser det här kommer hon också att få det, jag lovar.) Det kan bero på att jag tänkte på mina små handväskjulkulor idag när vi gick på Åhléns citys något tunna julavdelning. Blir det American Classics + fashion-tema på granen i år igen kanske?

Tänk julhandel på stan, när rätt antal snöflingor faller på samma gång, och det är precis tillräckligt för att du ska bli lite rosig utan att få det tussigaste håret som världen skådat.
NK doftar mer kanel än vanligt, och samtidigt lite av Stockholms godaste julvört.
Under julhandeln, i drömscenariot förstås, hittar du rätt present till alla, och kassören tar inte alls för lång tid på sig med att slå in paketen.
I varje skyltfönster står en glittrande mörkgrön gran, och på vägen hem ser du ljustakarna lysa i varje fönster nerifrån gatan.
Väl hemma är granen det första du ser, och den är perfekt med röda julkulor, röda sidenrosetter och massor av ljus. Kanske doftar det också glögg för att mamma redan är hemma. Som om inte det vore nog lyckas du med varenda recept du ger dig på.. Julafton blir den perfekta kombinationen av vänner och familj, tradition möter fest under samma dag.

När man får julkänsla kan man välja på följande;
antingen så lyssnar på detta - Mariah Careys "All I want for Christmas",
traditionell Bing Crosby och dylikt,
eller så lyssnar man på den här julskivan - närmare bestämt O.C. mix 3!

Inga kommentarer: